Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Από την εκδρομή στην Ορεινή Κορινθία



Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του συλλόγου στην Ορεινή Κορινθία που ήταν αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας. Να αναφέρουμε ότι ο σύλλογος πρόσφερε ένα αναμνηστικό δωράκι στις κυρίες της εκδρομής.
Επισκεφθήκαμε: τη λίμνη Δόξα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 880 μ. και το φυσικό τοπίο γύρω από αυτήν είναι πανέμορφο καθώς τα βουνά της Πελοποννήσου Ζήρεια και Χελμός κυριαρχούν χιονισμένα αυτή την εποχή, τη Μονή του Αγίου Γεωργίου και το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.
Στη λίμνη Δόξα βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και βρισκόταν εκεί που σήμερα είναι το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Μεταφέρθηκε στην σημερινή του θέση τον 17ο αιώνα λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων. Η μονή είναι τριώροφη με εσωτερική κεντρική αυλή που στεγάζει το ναό του Αγίου Γεωργίου, ρυθμού Βασιλικής με τρούλο και εξαιρετικές τοιχογραφίες. Αξιόλογο το ξύλινο σκαλιστό επιχρυσωμένο τέμπλο με παραστάσεις από την Παλαιά Διαθήκη.
Άλλο ένα στοιχείο που ομορφαίνει τη Λίμνη Δόξα είναι το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου το οποίο από αρκετά σημεία φαίνεται να είναι μέσα στη λίμνη και πάνω σε κάποιο νησάκι, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει χωμάτινη λωρίδα που οδηγεί σε αυτό.
Περάσαμε από την ιστορική Γκούρα, την Αρχαία Φενεό και άλλα χωριά και καταλήξαμε για φαγητό στο χωριό Μεσινό που βρίσκεται στη μέση του κάμπου του Φενεού. Η ταβέρνα και το φαγητό ήταν εξαιρετικά, η διάθεση όλων πολύ καλή.
         Μετά από μία στάση, αργά το απόγευμα, για καφέ στο Κιάτο φτάσαμε το βράδυ στην Αθήνα κουρασμένοι λίγο αλλά πολύ ευχαριστημένοι από την εκδρομή μας και την καλή παρέα μας.


* Σημ. Με κλικ πάνω στη φωτογραφία μεγαλώνει

Δεν υπάρχουν σχόλια: