Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Συναυλία Αφιέρωμα στον Οσυσσέα Ελύτη
στο Θέατρο Βρετάνια
.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση της η Ο.Λ.Σ.Α. διοργανώνει την κοινή εκδήλωση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2008» σε συνεργασία με όλες τις Ομοσπονδίες, Αδελφότητες και Συλλόγους για την επέτειο της απελευθέρωσης του Νησιού μας και όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τον τουρκικό ζυγό.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 με το παρακάτω πρόγραμμα:

10:00 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Αθηνών
11:00 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
11:30 π.μ. Εκδήλωση – Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, στο Θέατρο Βρετάνια
(Πανεπιστημίου 7, Σύνταγμα).
Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της εκδήλωσης έχει ο Λίνος Κόκκοτος και τραγουδούν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος και Μαρία Σουλτάτου.

Ώρα προσέλευσης στην Μητρόπολη 09:45 π.μ.

H συναυλία θα έχει ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση θα διανθίζεται με οπτικοακουστικό υλικό που θα ζωντανεύει στιγμές της ζωής του ποιητή και θα αναδεικνύει τη σχέση του έργου του με το φως της Λέσβου και του Αιγαίου. Θα αποτελεί πρωτογενή δημιουργία επαγγελματικού επιπέδου με αρχειακό υλικό και ζωντανά γυρίσματα από το αρχείο του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη.
Στόχος της είναι να αναδείξει στο ευρύ κοινό το πανανθρώπινο μήνυμα του έργου που υμνεί το φως και τη ζωή. H Ομοσπονδία τιμώντας τον κορυφαίο σύγχρονο ποιητή μας καλεί, με τη βοήθεια των μελοποιημένων τραγουδιών και στίχων, να γίνουμε συμμέτοχοι του πλούτου της τέχνης του, της έμπνευσής του, της λατρείας του στο φως, στην ελευθερία και στη δικαιοσύνη…Πιστεύουμε ότι η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει σημαντικό σταθμό και θα λειτουργήσει καταλυτικά στην προβολή του πνευματικού πλούτου του νησιού μας και στη δράση των συλλόγων μας. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα της Ομοσπονδίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: